Waarom zou ik over moeten stappen van bank?

Zit je bij Triodos of bij de volksbank (SNS, ASN, REGIOBANK)? lekker bezig! Dan help je het klimaat, ben je voor gelijke mensenrechten, en investeer je niet in de wapenindustrie. De bovenstaande banken investeren namelijk in bedrijven die de wereld een stukje beter willen maken. De grote 3 banken van Nederland doen het omgekeerde en zijn er op uit om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Een goede reden om over te stappen dus! Neem een kijkje op www.eerlijkegeldwijzer.nl voor meer informatie over de verschillende banken.

Welke bank is voor mij de beste om op over te stappen?

Elke groene bank heeft een aantal plus en min punten waar je rekening mee moet houden als je wilt overstappen. We hebben alle plus en minpunten op een rijtje gezet bij de overstap pagina. Neem een kijkje daar wat voor jou het voordeligst is en het beste klinkt en stap over!

Kost het geld om over te stappen?

Het kost geen geld om over te stappen.

Duurt het lang om over te stappen?

Het openen van een rekening is super makkelijk en neemt een kwartiertje in beslag. Voor het openen moet je een scan van je ID kaart uploaden en 1 cent vanaf je oude rekening naar je nieuwe rekening overmaken ter verificatie. Daarna duurt het 5 dagen voordat je je bankpas thuis hebt en je dus ook kunt gaan pinnen! Ook bieden alle banken een overstapservice aan die in 13 maanden al je incasso's automatisch overzetten en je nieuwe rekeningnummer doorgeven aan verschillende bedrijven

Hoe zit het met duo en mijn loon?

Via de overstapservice regelt de bank je automatische incasso’s, daar zitten ook je DUO en je loon bij. Echter is het handig om je duo en je loon zelf over te zetten, aangezien het tot 13 maanden kan duren voordat echt al je incasso's zijn overgezet.

Zijn duurzame banken duurder?

Alle banken hebben een studentenrekening. Voor al deze banken betaal je geen geld om een rekening te hebben. Alleen voor het hebben van een rekening bij Triodos betaal je 3,50 per maand. Deze kosten worden gezien als een gift naar de bank toe en helpen dus extra bij aan de goede zaken!

Hebben duurzame banken ook mobiel bankieren?

Ja!, alle groene banken hebben mobiel bankieren. Bij ASN, SNS en de regiobank kan je ook betalen met je mobiel, mits je een android telefoon hebt met een NFC chip.